Aardappelen van ons bedrijf: achtergrond informatie

Wij verkopen 4 soorten aardappelen van kruimig tot vast; voor elk recept een geschikte aardappel dus!

Frieslander: een aardappel die vroeg oogstrijp is. In juni/juli en augustus is deze aardappel met name beschikbaar. We verkopen deze aardappel meestal tot in het najaar. Net na de oogst is de aardappel goed te bakken. Wat later in het seizoen wordt de aardappel al vrij snel kruimiger en daarmee geschikt voor stamppot.

Agria: een aardappel met gele vleeskleur die tussen vast en kruimig in zit. Goed van smaak. Als de aardappel niet te lang wordt voorgekookt is hij erg mooi om te bakken, want hij wordt goudgeel in de pan. Ook prima voor stampen, koken en puree.

Laura: een roodschillige aardappel. Het vlees is wat lichter van kleur. Ook de Laura is anders van smaak dan de Agria, maar wordt door klanten ook als erg lekker ervaren. Wij vinden haar iets vaster dan de Agria.  Daarmee is de aardappel meer geschikt voor bakken, koken en salades.

Ditta: een echte vastkokende aardappel. Goed van smaak en prima geschikt voor koken, bakken en salades.

De smaak van aardappelen wordt mede bepaald door grondsoort en bemesting. De ervaring heeft ons geleerd dat er erg smakelijke piepers op onze grond groeien!

 

KleineBroek

View more posts from this author