Bloemkoolsalade met radijsjes en yoghurtmayonaise

Ingrediënten

  • 150 ml yoghurt
  • 150 ml mayonaise
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 el bieslook
  • ¼ el basilicum
  • ¼ tl dille
  • ¼ tl paprikapoeder
  • flinke scheut citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 kleine bloemkool
  • 8 radijsjes, in vieren gesneden
  • in reepjes gesneden ijsbergsla

Werkwijze

Bereid eerst de dressing.

Meng de yoghurt, mayonaise, bieslook, basilicum, dille, het sjalotje,paprikapoeder en citroensapgoed door elkaar en brengop smaak met wat zout en peper.

Laat de dressing circa 1 uur in de koelkast staan.

Stoom de bloemkool 5 minuten, spoel hem af onder de koude kraan en laat hem goed uitlekken en afkoelen. Breek de bloemkool in vrij grote stukken. Doe wat reepjes ijsbergsla in een kleine slakom en schep de bloemkool en de radijsjes in het midden.

Schep de dressing over het bloemkoolmengsel.

 

KleineBroek

View more posts from this author