Broccoli-kaastaart

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes diepvries(roomboter)bladerdeeg
  • 500 gr broccoli
  • 4 eieren
  • 1 pakje verse roomkaas  a 125 gr
  • 3 el slagroom (ongeklopt)
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • peper
  • nootmuskaat
  • 100 gr achterham

Werkwijze

Laat de bladerdeeg ontdooien (of maak zelf piedeeg, nog lekkerder)
Verwarm de oven voor op 225 C.
Maak de broccoli schoon en verdeel de rozen in kleine roosjes. De stronkjes gebruikt u niet (Bewaar deze voor soep of salade).
Doe de eieren, verse roomkaas en slagroom in een kom en klop dit met de handmixer tot een glad mengsel.
Roer de geraspte kaas erdoor en voeg naar smaak peper en nootmuskaat toe.
Vet een lage glazen taartvorm met een doorsnede van 26 cm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.
Bekleed de vorm met de deeglap en druk het deeg in de randen goed aan. Leg de plakjes ham op de bodem. Leg de broccoliroosjes erop en verdeel het ei-kaasmengsel erover.
Klap het deeg dat boven de rand uitsteekt over de vulling. Zet de taart in de oven en bak de taart in ca.  20 minuten goudbruin en gaar. Serveer er een tomatensalade bij.

Variatie

Deze hartige taart smaakt ook koud heel lekker, bijvoorbeeld bij de lunch, een koud buffet of een picknick.

 

KleineBroek

View more posts from this author