Chinese kool gratin

Ingrediƫnten

  • 750 gr Chinese kool
  • 250 gr gesneden champignons
  • zout
  • peper
  • 15 gr creme fraiche (of soja cuisine)
  • 150 gr (soja)yoghurt
  • 2 eieren
  • geraspte nootmuskaat
  • kerriepoeder
  • 100 gr geraspte belegen kaas

Werkwijze

Snijd de Chinese kool in vier stukken en spoel deze goed af. Kook de kool in circa 6 minuten voor in water met wat zout.
Giet de kool vervolgens af en leg het in een ovenschaal. Bedek de kool met champignonplakjes.
Bestrooi het naar smaak met peper en zout. Meng de creme fraiche en de yoghurt in een kom.
Klop de eieren door het mengsel en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat en kerriepoeder toe. Meng het goed door elkaar en giet de saus over de champignons.
Bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas en zet het voor circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C tot de bovenste laag goudbruin is.

KleineBroek

View more posts from this author