Curry met bloemkool en peer

Ingrediƫnten

  • 1 el olie
  • 1 el garam massala
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder of geraspte gember
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl zout
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 200 ml kokosmelk (klein kartonnen pakje, of een half blik)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 2 peren, geschild, ontpit en in parten gesneden
  • 1 1/2 kop (1 blik) gekookte kikkererwten (optioneel)
  • 1/2 kop geroosterde cashewnoten of amandelen (optioneel)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de olie, specerijen, knoflook en kokosmelk tot een saus. Doe de saus, ui, bloemkool, peren en eventueel de kikkererwten in een grote brede ovenschaal en schep een paar keer om zodat alle groente bedekt zijn met een laagje saus. Het lijkt misschien alsof de saus te droog is, maar de bloemkool laat tijdens het bakken veel vocht los, dus het is niet nodig om extra water toe te voegen.

Laat de curry 40 minuten garen in de oven, tot de bloemkool beetgaar is. Schep groente halverwege de baktijd een keer om. Zet de oven nu uit, maar houdt de deur dicht en laat de curry er nog 20 minuten in staan om na te garen. Serveer de curry in diepe borden en strooi er wat geroosterde cashewnoten of amandelen over.

KleineBroek

View more posts from this author