De bosbiet; twee keer groente

Gestoofde bladeren van zomerbieten

In het voorjaar en de vroege zomer komen de eerste verse bietjes op de markt in de vorm van bosbieten. Veel mensen kijken wat vreemd aan tegen deze bietjes met loof, maar het loof is een heerlijke verrassende groente met een zachte smaak. De smaak heeft gestoofd iets weg van spinazie, maar is zachter.

Ingrediënten

  • 300 gr bietenblad
  • 1 el olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 tl venkelzaad of gekneusd mosterdzaad
  • ca 1 dl water
  • wat melk of room, één el maizena en evt. 10 gr boter

Werkwijze

Rits het blad van de stelen en snijd de stelen in stukjes van één cm. Verwarm op een matig vuur de olie met de uit en voeg gesneden steeltjes en venkelzaad toe.
Alles glazig smoren en blussen met het water. Stoof nog 5 minuten met de deksel op de pan.

Voeg de fijngesneden bladeren toe en stoof alles nog eens 15 minuten. Giet het kooknat af en vul het aan met melk of room tot 1 dl. Roer het bindmiddel erdoor en bind met dit sausje de groente. Breng op smaak met boter.

Een tip: het loof kunt u ook fijnsnijden en door gewone sla mengen. Het kleurt prachtig en geeft een wat zoetige smaak.

 

KleineBroek

View more posts from this author