Indiase groentecurry-soep

Met de groenten in deze soep kunt u variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid van de groenten. Het is wel een klusje deze soep, maar ze is overheerlijk en verwarmend. Erg geschikt voor grote gezelschappen.
Het originele recept is overgenomen, maar bijvoorbeeld de courgette en pastinaak zijn van de koude grond niet tegeljikertijd beschikbaar. Voeg dan bijvoorbeeld wat meer pompoen toe in de soep.
Ook met de kruiden kunt u naar smaak en beschikbaarheid variëren.
Het is bijna onmogelijk van deze soep een kleine hoeveelheid te maken.

Ingrediënten

  •  2 el boter
  • 2 tl kurkuma
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el milde kerrie
  • 1 el garam masala (is een geroosterd kruidenmengsel, u kunt zelf enkelvoudige kruiden toevoegen als laurier, karwij, kaneel, komijn, koriander, chilipoeder, etc.)
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl chilisnippers
  • sambal naar smaak

om er aan toe te voegen klein gemaakte groente waaronder:

  •  4 aardappels
  •  2 (witte) zoete aardappels
  •  2 raapjes (of stuk koolraap)
  •  1 pastinaak
  •  pond wortels
  •  1 pompoen
  •  4 kleine courgettes
  • 1 l groentebouillon of water
  • 400 gr doperwten (of blikje suikermais)
  • 400 ml kokosmelk toe
  • peper, zout en verse koriander naar smaak

Werkwijze

Smoor in de boter de kruiden zoals hierboven aangegeven. Voeg daaraan toe de kleingemaakte aardappels, raapjes, pastinaak, wortels, pompoen en courgettes.

Voeg dan 1 liter groentebouillon toe en laat alles 45 minuten zachtjes koken.

Voeg tot slot de kokosmelk en de doperwten toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met peper, zout en korianderblaadjes.

Heerlijk bij (geroosterd) brood met komkommeryoghurt.

KleineBroek

View more posts from this author