Frisse salade met Chioggia biet

Ingrediënten

2 à 4 personen

  • 150 gr Chioggia-biet, in flinterdunne schijfjes
  • 75 gr winterpostelein of veldsla
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 150 gr verse frambozen (inclusief frambozen voor de vinaigrette)
  • handvol hazelnoten, geroosterd

Voor de vinaigrette:

  • 12 frambozen
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el frambozenazijn (of balsamicoazijn)
  • 1 el honing
  • peper en zout

Werkwijze

Maak eerst de vinaigrette: prak 12 frambozen in een klein kommete tot moes met de bolle kant van een lepel. Meng er olijfolie, frambozenazijn, honing en wat peper en zout door.

Rooster de hazelnoten en zet ze apart. Rasp de bieten met de mandoline (of een scherp mesje) in flinterdunne schijfjes. Doe ze in een saladekom en meng ze met de winterpostelein/veldsla.

Verdeel de salade over de borden. Brokkel de geitenkaas erover en voeg ook de frambozen toe. Druppel wat frambozenvinaigrette over het geheel en strooi er ten slotte de hazelnoten over.

KleineBroek

View more posts from this author