Gebonden brandnetelsoep

Een heerlijke, zacht smakende voorjaarssoep. Heerlijk met een crackertje of een geroosterd broodje.

Ingrediënten

2 personen

  • 1 l water of zacht smakende bouillon
  • 1 bosje brandnetel el olie of 10 gr boter
  • 1,5 el ui, fijn gehakt 20 gr gebuild meel of 25 gr rijstmeel mespunt nootmuskaat
  • 1 tl zout evt. 1 tl bouillonkruiden 1 el peterselie (fijngehakt) scheutje room of klontje boter
  • 1 tl citroensap

Werkwijze

Breng de bouillon of het water aan de kook en voeg de brandnetels toe en laat 5 tot 10 minuten koken.
Giet de bouillon in een zeef, vang het vocht op en wrijf de groente door de zeef; de taaie vezels blijven achter.
Verwarm de olie of de boter met de ui en smoor de uien of fruit ze heel licht (gebruik dan olie).
Voeg het meel toe en laat het meesmoren of fruiten tot het lekker ruikt.
Maak met de gezeefde bouillon een witte ragoutsoep.
Breng de soep op smaak met de kruiden, wat room en het citroensap.
Dien op in voorverwarmde borden en garneer evt met schijfjes of verkruimelde hardgekookte ei.

KleineBroek

View more posts from this author