Gegratineerde selderij

Ingrediënten

4 personen

  • 2 struiken selderij
  • 50 boter of margarine
  • 1 middelgrote ui in dunne plakken
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g. grove broodkruimels
  • 50 gram walnoten
  • 75 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 25 gr Parmesan of Pecorino, geraspt

Werkwijze

Snijd de selderij in duimlange stukken (snijd erg dikke stengels eerst overlangs doormidden)
Smelt de helft van de margarine op een laag vuur in een koekenpan en voeg de selderij, ui en de laurierblaadjes toe.
Voeg peper en zout toe en doe een deksel op de pan. Smoor de groente 30 min. op een laag vuur.
Roer zo nu en dan om te voorkomen dat de uien aanbakken.
Doe de rest van de boter in de pan.
Schep de broodkruimels en de walnoten op een hoog vuur om en om tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen en zet de grill aan.
Zet het vuur onder de pan met de selderij hoog en voeg wijn en bouilon toe.
Laat de vloeistof tot éénderde inkoken en voeg de room of creme fraiche toe.
Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel peper en zout toe.
Meng het kruimelmengsel en de geraspte kaas door elkaar en dek de groente hiermee af.
Zet het geheel 2-3 minuten onder de hete grill tot de saus begint te borrelen.
Laat de schotel even afkoelen voor het serveren.

KleineBroek

View more posts from this author