Gestoofde Aardpeer

De aardpeer is een kleinbloemige zonnebloemsoort, die in de grond winterharde, grillige, langwerpige knollen vormt. Aardpeer (of topinamboer) is verkrijgbaar vanaf de herfst tot in het voorjaar. Aardperen zijn sappiger dan aardappelen en drogen gauw uit.  Aardpeer smaakt zoetig nootachtig, een beetje naar artisjok en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. De groente combineert goed met prei en zuurkool. Als de knollen hard zijn hoeven ze niet geschild te worden en alleen maar onder de kraan afgeborsteld te worden.

Ingrediënten

  • 500 gr aardpeer, schoongeborsteld
  • 1 dl water
  •  10 gr boter
  • peterselie
  • nootmuskaat
  •  zout

Werkwijze

Kook de aardpeer in de schil gaar. Schil ze en snijd ze in plakken van ruim één cm dik. Breng het water met de boter en het zout aan de kook en stoof de plakjes aardpeer hierin gaar (ca. 5 minuten) met de deksel op de pan. Dien de groente op bestrooid met peterselie of nootmuskaat.

KleineBroek

View more posts from this author