Groenlofstamppot

Ingrediënten

  • 1 krop groenlof, in smalle repen
  • 600 gr aardappelen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • een scheutje azijn
  • een scheutje (soja-)melk
  • 100 gr gerookte (tofu-)spekblokjes
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 60 gr jonge kaas in kleine blokjes

Werkwijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Bak ondertussen de spekblokjes in boter. Stamp de aardappelen met melk, azijn, uisnippers en kaasblokjes tot een smeuïge stamppot. Maak op smaak met peper en zout. Meng de groenlof er met een grote lepel goed door en laat het geheel nog even door en door warm worden. Variatie vegetarisch: In plaats van spekjes kunt u ook pittig gekruide en gebakken tempé of sojabrokken gebruiken. Variatie stamppot bindsla: Deze stamppot is ook heerlijk met rauwe bindsla in plaats van groenlof.

KleineBroek

View more posts from this author