Oliebollen met pompoen

van de Portugese buurman van Marijke uit Nootdorp

Ingrediënten

  • 300 gr klaargemaakt witte brooddeeg ( let op: een pak broodmix is 500 gr meel, wat aangemaakt moet worden met 300 ml water, dus je hebt tussen de helft en een derde deel van de hoeveelheid nodig)
  • 100 gr basterdsuiker
  • 2 el cognac (indien gewenst)
  • 400 gr pompoenpuree
  • 500 gr bloem
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel, sap hiervan plus wat schraapsel van de schil

Werkwijze

Meng het brooddeeg met de suiker, evt cognac en de pompoenpuree.

Bloem, eieren en sinaasappelsap en schraapsel, met beetjes toevoegen.
30 minuten afgedekt laten staan, zodat het tweemaal zo veel gerezen is. Dit gaat beter op een warme plek, bijvoorbeeld hoog op een kast.
Frituren, m.b.v. twee lepels,  in een wok met wat zonnebloemolie, wachten tot ze boven drijven ( dit gaat vrij snel ), laten uitlekken op veel keukenpapier, en rollen door de kaneel en suiker.

En smullen maar!  Dezelfde dag opeten is het lekkerst.

KleineBroek

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *