Ovenschotel van wintergroente

Ingrediënten

4 personen

  • ca 600gr stevige groente, schoongemaakt en in blokjes of stukjes gesneden (bv prei, koolraap, witte kool, pastinaak, wortel, knolselderij, etc)
  • 1dl water
  • zout naar smaak
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 el peterselie, fijngeknipt
  • 100 g halfvolle kwark
  • 1 losgeklopt ei
  • 0,5 dl groentenat
  • 10 gr boter
  • een vuurvaste schaal ingevet

Werkwijze

Breng het water met het zout aan de kook en kook hierin de groente bijtgaar. Giet het kooknat af en bewaar het. Doe de groente in een vuurvaste schaal, laag om laag met de kaas en de peterselie.
Klop de kwark los met het ei en het groentenat en giet dit sausje over de groente. Leg er flinterdunne stukjes boter bovenop.
Bakken: 10-15 min 180 graden middelste richel
Tip: Doe de groenten met de langste kooktijd (wortelgewassen) onderin de pan en leg de zachtere soorten er bovenop. Ze koken dan in de stoom gaar.

 

Wilma Kraaij

View more posts from this author