Pasta met groenselderij

Ingrediënten

2 personen

  • 400 gr groenselderij in schijfjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr (kastanje)champignons
  • scheutje olie om in te bakken
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl zure room
  • een scheutje witte wijn
  • blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak
  • pasta voor 2 personen
  • peper, zout, Italiaanse kruiden
  • evt  geraspte kaas

Werkwijze

Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus.
Fruit de ui in olie en bak de champignons na ongeveer 2 minuten mee.
Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 minuten stoven. Voeg op het laatst de zure room toe.
Kook de pasta beetgaar. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas, en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingredienten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus.
Strooi er naar wens geraspte kaas over. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ongeveer 175 graden.

Variatie

Ook lekker met stukjes pittig gekruide gebakken kip of reepjes spek in plaats van kaas. Met lasagne als pastasoort is dit recept ook erg geschikt en feestelijk.

KleineBroek

View more posts from this author