Penne met boerenkool of palmkool

Ingrediënten

4 personen

  •  stronk boerenkool, of 1 kg palmkool
  •  scheutje olijfolie
  •  gerookte spekje,  tofu of gedroogde tomaatjes
  •  knoflook naar smaak
  •  1 el geraspte citroenschil
  •  400 gr penne
  •  100 gr geraspte parmezaanse kaas

Werkwijze

Ris de boerenkool of palmkool van de stelen, was de bladeren en de stelen en snijd ze in stukjes. Houd de stukjes steel en de stukjes blad apart. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit.

Bak de plakjes knoflook 1 minuut mee. Roer eerst de stukjes steel erdoor en na 5 minuten het blad, voegen enkele eetlepels water toe en stoof de kool afgedekt in circa 20 minuten gaar.
Kook intussen de penne gaar. Schenk enkele eetlepels van het kookwater van de pasta bij de kool. Giet de penne af en schep ze door de boeren- of palmkool. Serveer met de Parmezaanse kaas.

KleineBroek

View more posts from this author