Selderijsoep met kaasstengels

Ingrediënten

  • 3 el boter of margarine
  • 8-10 stengels selderij
  • 2 middelgrote preien (wit+lichtgroen)
  • 350 gram aardappelen
  • 1,25 l (of meer) groentebouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • cayennepeper
  • peterselie
  • kaasstengels

Werkwijze

Verhit de boter langzaam in een pan met een dikke bodem,
Voeg de selderij en de prei toe en laat de groente zweten tot deze zacht wordt, roer regelmatig om.
Voeg de aardappelen en 1 liter bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Breng de temperatuur terug en laat de groenten op een matig vuur gaar worden (30 min.).
Pureer de soep in porties in een blender en doe hem terug in de pan.
Roer de crème fraîche en de cayennepeper er door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met kaasstengels.

KleineBroek

View more posts from this author