Senegalese uiensoep

Dit is echt een heerlijk soepje, en het is prima van te voren klaar te maken. Voor de liefhebbers van een pittige soep kan er altijd een pepertje bij, of een lik sambal!

Ingrediƫnten

  • 1 rode en 2 gele uien
  • 3 kruidnagels
  • 3 stengels bleekselderij in stukken gesneden
  • 2 l. water
  • 1 wortel in stukken
  • sap van 1 citroen
  • 2 appels
  • 1 el bloem
  • 1 el kerrie
  • 2 el pindakaas
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

Trek van een gele ui bestoken met de kruidnagels, de stukken bleekselderij en wortel in 2 liter water een geurige bouillon (ongeveer een half uur, langer mag ook).

Snipper ondertussen de andere uien en besprenkel die met citroensap en laat dit 15 minuten staan. Spoel daarna de uien af en dep ze droog.

Snipper de appels klein en bak de uien en appels in de olijfolie glazig. Strooi daarover de bloem en de kerrie. Het mengsel goed doorroeren en er daarna de pindakaas door mengen. Onder voortdurend roeren blussen met de hete bouillon, zodat er een egale soep ontstaat (zonder klontjes). Verwarm de soep nog even goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

 

KleineBroek

View more posts from this author