Stoofpotje van koolraap

Ingrediënten

2 – 3 personen

  • 4 dl bouillon of water
  • 500 gr koolraap, pastinaak of peterseliewortel , geschild gewogen en in blokjes van 1 cm.
  • 80 gr havermout of thermogrutten
  • 800 gr aardappelen (geen afkokers) in 2-3 cm grote blokjes gesneden
  • 1-2 tl tijm of salie
  • evt. 1-2 el peterselie of selderijblad
  • 100 gr jong belegen kaas in blokjes gesneden
  • 15 gr boter of 1 el olie
  • zout naar smaak

Werkwijze

Breng het water met het zout aan de kook en leg de koolraap of een van de andere groentesoorten erin. Strooi de grutten of havermout eroverheen en leg de aardappelen erop.
Roer nu nog niet om, de grutten worden gelijkmatiger gaar, als ze als een laagje tussen de groente en aardappelen blijven zitten.
Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is. Kook de stoofpot in 20-30 minuten gaar.
Meng kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot nog 5 minuten toegedekt trekken (van het vuur af).

Lekker met salade van winterpostelein of veldsla.

(uit: Gezond lekker eten van Vreni de Jong en Irmela Kelling)

KleineBroek

View more posts from this author