Tips voor knolselderij (met loof)

Snijd de knolselderij in plakken en borstel ze schoon of schil de plakken dik. Kook de plakken 5 minuten in water met zout, dep ze droog en bak ze aan beide kanten in olijfolie. Bestrooi ze met kruidenzout of gomasio en serveer met een graansoort en een kleine salade.

Rauw geraspte knolselderij is heerlijk met een fris-romige dressing met stukjes mandarijn, grapefruit, druiven, walnoten en rozijnen.

Snijd de knolselderij in blokjes en kook ze mee in een pompoensoep, groenten-, tomaten-, bonen- of erwtensoep.

Blokjes selderij zijn ook heerlijk in gemengde groenteschotels en smaken goed bij peulvruchten. Gebruik eventueel wat verse blaadjes van de knolselderij met loof naar smaak in de soep, in een groenteschotel of heel fijngeknipt in salades.

De knolselderij is meerdere dagen in de groentelade van de koelkast te bewaren of op een andere koele droge plaats.

Het loof van de knolselderij kunt u strippen. De stengels kunt u gesneden verwerken in groenteschotels en gebruiken voor recepten van bleekselderij of groenselderij. De overgebleven blaadjes gebruikt u voor garnering of als kruid in soep of salade.

KleineBroek

View more posts from this author