Tips met venkel

Gestoofde venkel

Ingrediënten

2 personen

  • 1 grote venkelknol (variatie met prei: 1 prei)
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 el citroensap
  • 25 gr boter
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

Eventuele groene sprietjes van de venkel afknippen en bewaren. Venkel in vier of meer stukken snijden. Boter smelten in een pan en de venkel aan alle kanten lichtbruin bakken. Bouillon, citroensap, peper en zout toevoegen. Deksel op de pan en alles in 10-15 minuten gaar smoren.

Variatie: prei meebakken en daarna gewoon recept volgen

Venkel laat zich goed combineren met kaas(saus)

Eventueel garneren met venkelgroen.

Venkelsalade met komkommer en tomaat

Ingrediënten

  • 1 jonge venkelknol
  • halve komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 el dressing
  • citroensap naar smaak
  • peper naar smaak

Werkwijze

Venkel heel fijn snijden of schaven en van de komkommer en de tomaat heel fijne plakjes snijden. Alles voorzichtig door elkaar mengen en op smaak brengen met wat citroensap, peper of dressing. (voor jonge knollen)
Venkelschotel: volg het recept voor witlofschotel uit de oven.

 

KleineBroek

View more posts from this author