Toscaanse stoofschotel

 

De palmkool, ook wel zwarte kool (cavolo nero) genoemd, heeft haar oorsprong in Toscane. Het is een redelijke winterharde groente. De kool houdt een beetje het midden tussen savooie kool en boerenkool. Recepten voor savooie kool kunnen ook gebruikt worden voor palmkool.

Ingrediƫnten

  • 500 gr palmkool (zwarte kool)
  • 200 gr wortelen
  • 1 grote ui
  • pond gekookte witte bonen
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • olijfolie

Werkwijze

Kool wassen en in reepjes snijden. Wortelen schoon schrappen en klein snijden. Ui schillen en klein snijden. Groenten met een flinke scheut olie en water in 25 min. gaar stoven. Witte bonen, peper en zout door de groente mengen. Laat het geheel goed warm worden.

Lekker met rijst of aardappelpuree of brood.

 

Wilma Kraaij

View more posts from this author