Venkelsoep met prei

Ingrediënten

2 personen

  • 1 venkelknol
  • 0,75  l (groente)bouillon
  •  1 dunne prei
  •  40 gr boter
  •  1 el bloem
  •  peper en zout naar smaak
  •  scheutje (soja)room
  •  1 el citroensap
  •  verse kruiden naar smaak (bijv. peterselie, bieslook)

Werkwijze

De venkel in stukken snijden en in de bouillon in 10-20 minuten gaar en zacht koken. Naar wens pureren. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Een paar mooie ringetjes achterhouden en de rest in de hete boter fruiten. Bloem toevoegen en al roerend de venkelbouillon erbij schenken.
Achtergehouden preiringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper, kruiden, room en citroensap.

KleineBroek

View more posts from this author