Ovenschotel met aardappel, biet en pompoen

Dit is een erg gemakkelijk gerecht, het prikt lekker weg en is zeer geschikt om te maken voor grote gezelschappen. Je kunt het gerecht van te voren klaarmaken. Het hoeft dan alleen nog maar in de oven geplaatst te worden.
Eet hier een frisse bladsla van veldsla of winterpostelein bij.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gr rode biet
  • 500 gr pompoen
  • 4 tot 8 tenen knoflook (naar smaak)
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • peper en zout

Werkwijze

Boen de rode biet, de aardappelen (niet te grote) en de pompoen schoon met een groenteborstel. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijdt lelijke stukken van de schil weg. Snijd de helften in schijven van ong 1,5 cm dik en snijdt deze weer door in stukken van ong. 2 a 3 cm. Halveer de aardappelen (of in 4 parten afhankelijk van de grootte). Snijdt ook de rode biet in stukjes, de stukjes moeten minstens de helft van de grootte zijn van de aardappelen en de pompoen anders worden niet alle groenten tegelijk gaar. Hussel de stukjes pompoen door wat olie en deponeer ze op een ovenplaat met ingevet bakpapier bekleed. Hussel ook de aardappelen met wat rozemarijn door wat olie en leg ze op dezelfde bakplaat. Doe dit als laatste ook met de rode biet. Verdeel de tenen knoflook (met schilletje) over de ovenplaat en plaats ze tussen de groente.

Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven bij een temperatuur van ong. 180 tot 200 graden. Na ongeveer een half uur is de groente gaar (even proberen met een vork). Breng de groenten op smaak met peper en zout.

KleineBroek

View more posts from this author