Wortelterrine

Ingrediƫnten

  • 400 gr bos- of winterpeen
  • 175 gr verse geitenkaas
  • 1 el verse bieslook, gesneden
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • garnering plakjes komkommer en takjes waterkers/peterselie

Werkwijze

Wortels in hun geheel in water met zout beetgaar koken en even laten droog stomen. De wortels op een grove rasp raspen. De geitenkaas in gedeelten met een vork door de wortelrasp mengen totdat een samenhangende puree ontstaat. Groene kruiden erdoor mengen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Kleine cakevorm bekleden met bakpapier, wortelpuree erin scheppen en gladstrijken. Vorm afdekken met folie en in de koelkast 3 uur laten opstijven. Terrine met nat mes in plakken snijden. Garneren met komkommer en waterkers.

KleineBroek

View more posts from this author