Logo_Broekhuizen-biotuin-van-Wehl

Het Achterhoekpakket

Met ingang van week 47 a.s. leveren wij het “Achterhoekpakket” uit. We nemen de pakketten over van Rein en Alice van der Werff van Distreko. Voor de logistiek blijven we voorlopig samenwerken met Distreko. Voor meer informatie zie ook onze pagina “Achterhoekpakket”

Continue Reading

Mooie bloedmaan en bloedmooie kool!

21 januari beleefden we op een windstille heldere ochtend bij -9 graden een prachtige maansverduistering met een mooie sterrenhemel. Ook later op deze winterdag was er allerlei moois te zien op het veld; zoals deze savooie kool.

Continue Reading

Oogsttijd!

Pas geoogste rode kool met een extra omblad; mooi van kleur en lekker van smaak! De 4 donkerpaarse kolen zijn wat verder afgepeld omdat er luizen op zaten. In de winkel zal je ze meestal zo aantreffen.

Continue Reading

Aardbeientijd!

 

We hebben volop aardbeien voor particulieren van ongeveer half mei tot half juli. Dit hangt een beetje af van het weer.

Biologische aardbeien worden altijd in de volle grond geteeld en zijn vrij van chemie. Dit komt de smaak ten goede. Ook proberen we zoveel mogelijk te kiezen voor smaakvolle en sterke rassen.  Door het gebruik van een grote tunnel, verschillende rassen (Rumba, Elianny, Florence en Malwina) en afdekmaterialen voor vervroegen en verlaten proberen we de oogst zoveel mogelijk te spreiden.  Soms hebben we ook uitgesorteerde aardbeien voor verwerking. Als je daar belangstelling voor hebt stuur ons dan een bericht.

Continue Reading

Grote aardappelen = Grote friet

De aardappelen van het ras Agria zijn behoorlijk grof dit jaar. Dit ras is erg geschikt voor patat, dus dat wordt lekkere frieten bakken (met zelfgemaakte pindasaus :).

Om lekkere frieten te krijgen, snij je de aardappelen in reepjes. Vervolgens spoel je het zetmeel af en droog je de reepjes goed met behulp van een theedoek of keukenpapier. Bak de frieten in twee keer. De eerste keer 2 minuten op 140 graden. Laat ze even afkoelen en bak ze voor de tweede keer op 190 graden. Wacht tot ze op kleur zijn. Smullen maar!

Continue Reading

Wortel-tagliatelle in paassfeer!

Zoek je nog een gemakkelijk bijgerecht tijdens de paasdagen? Dan is deze wortelsalade misschien iets voor jou!
We maakten deze salade van onze gekleurde peen en dit keer namen we alleen de gele en witte.

IMG_20170403_172634 (2)

Voor dit recept neem je:

(gekleurde) peen
olijfolie
peper
zout
witte balsamico-azijn
bieslook

Bereiding
Snijd de wortels over de lengte doormidden. Schaaf vervolgens met een dunschiller of mandoline dunne linten van de wortels.
Maak een dressing van olie, witte balsamico-azijn, peper en zout en fijn geknipte bieslook een dressing en marineer de wortels hierin minimaal 2 uur.

Continue Reading

Winterwerk

Ook in de winter zitten wij niet stil en hebben veel wintergroente van eigen bodem zoals boerenkool, knolselderij, wortels, koolraap en bieten.

20161031-62243_bmul_1

Oh ja, en de prei natuurlijk.

20161031-62227_bmul_1

Deze mooie foto’s zijn gemaakt voor een opdracht van het vak fotografie van Hogeschool Larenstein te Velp

Continue Reading
Continue Reading

Zomers lekker!

De aardbeien zijn op maar we hebben nog genoeg ander lekkers van eigen bodem, zoals tomaten, komkommers, paprika, basilicum en spekbonen.

IMG_8086

Continue Reading

Geslaagde open dag!

Met dank aan het prachtige weer, en naar we denken zo’n 250 à 300 bezoekers, was onze open dag erg geslaagd!

IMG_4002

Erik gaf rondleidingen….

_MG_2590

De IVN-Oude IJsselstreek ving met kinderen en ouders heel veel verschillende dieren in onze poelen, waaronder een waterschorpioen en zelfs een kleine snoek!

_MG_2613

Bezoekers proefden van onze “alle-groentes-in-één-pan-salade”. En raadden hoeveel groentes en kruiden van ons erf daarin verwerkt waren.

IMG_4001

En er was een kleine creatieve markt voor en door klanten met prachtig vilt- en haakwerk.

Continue Reading