Het is zover!

In 1997 volgde ik de omschakelingscursus biologische landbouw aan het agrarisch opleidingscentrum in Helmond met de bedoeling een stuk grond van Erik om te schakelen naar de biologische productie methode en groentepakketten te verkopen. Het liep anders… In 1999 besloten we het overgrote deel van de grond om te vormen tot biologische grond en verkochten we onze groenten overwegend via de groothandel.

Nu in 2014 doen we dat nog steeds, maar de verkoop direct aan consumenten liet ons niet los en bleef ons trekken. Via onze boerderijwinkel onderhielden we leuke contacten. Afgelopen jaar borrelde onze oude wens om meer rechstreeks te verkopen weer op onder meer doordat Yvo bij ons kwam werken.

Pakkettenbedrijf

Tijdens de werkzaamheden droomden we gedrieen wat van een pakkettenbedrijf. De dromen gingen over in marktonderzoekjes en orientatie, het zoeken naar afhaalpunten en het werven van abonnee’s. Het bleef niet meer bij dromen; we gingen serieus plannen maken en de plannen brachten we tot uitvoer. Dankzij Suzette kwam er een mooie nieuwe website die aan al onze wensen tegemoet kwam. En binnen ons netwerk bleken er verrassend gemakkelijk mensen en bedrijven te vinden, die afhaalpunt wilden worden of die ons attendeerden op mogelijke afhaalpunten. Zo kwam een wens uit en werd een nieuwe loot onder ons bedrijf is geboren! In de 1e week van september zullen we de pakketten gaan rondbrengen bij de afhaalpunten en hopen we jullie te verrassen met verse groente van eigen bodem en lekkere spullen van elders, mooie recepten en nieuws van het land.

Wordt vervolgd…………………..
Wilma Kraaij

KleineBroek

View more posts from this author