Wie zijn wij

De mensen achter het bedrijf zijn wij; Maaike Verhoek,  Erik Smeenk en Wilma Kraaij.

Sinds 1 januari 2022 is Maaike de eigenaar en uitbater van de boerderijwinkel. Daarnaast teelt ze op het bedrijf diverse kruiden. Wil je kennis met haar maken? Kijk dan op Instagram bij @maaike.groeit.

Op sociale media zijn we te vinden via @achterhoekpakket en @kleinbroekhuizen

Erik en Wilma hebben allebei hun wortels in de veehouderij. We zijn beiden opgegroeid op veebedrijven en hebben ook een opleiding veehouderij gedaan. Wilma werkte daarna als bedrijfsadviseur bij LTO Advies; Erik werkte naast zijn werkzaamheden op het ouderlijk bedrijf als invaller bij de bedrijfsverzorging. In de loop van de jaren hebben we allebei de nodige cursussen en scholing gevolgd op het gebied van de tuinbouw en zijn we actief in verschillende studieclubs en in Achterhoeks verband in Bioboeren Achterhoek.

20161031-62243_bmul_120161031-62227_bmul_1

Historie

Het bedrijf is het ouderlijk van oorsprong gemengde bedrijf van Erik. Inmiddels de 4e generatie op Klein Broekhuizen. Voor dit bedrijf, waar reguliere veehouderij altijd de belangrijkste inkomensbron was, hebben wij al weer zo’n 20 jaar geleden besloten niet meer mee te willen in de “rat-race” van schaalvergroting in de (intensieve) veehouderij, waarbij het kapitaal van de grond werd omgezet in varkensstallen en varkens alleen nog maar binnen worden gehouden. Na enige oriëntatie is gekozen voor biologische landbouw (groenteteelt) waar onze interesse ook altijd al lag.

Onze wens is een om mooie en lekkere groente te telen met respect voor alles wat leeft.
Zo nu en dan houden wij open dagen. U bent dan van harte welkom om kennis te maken met ons en ons bedrijf. Tijdens de openingstijden van de winkel kunt u ook zelf een rondje maken over het bedrijf.