16 april 2016
Winter- en voorjaarsgroente
Deze week stond het groentepakket nog met één been in de winter en één been in het voorjaar. Met de wintergroenten koolraap en gele bietjes en voorjaarsgroenten als radijs, spinazie en rucola.
En voor enige koolraap-inspiratie: koolraap met linzen. Het recept is als volgt:
400 gr koolraap in stukjes
200gr oranje linzen
gember(1 cm) 1theel komijn
2 theel kerrie
1 ui
teentje knoflook
olie
zout en peper naar smaak
bodem water of bouillon
Koolraap schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook snipperen, koolraap schoonmaken en snijden
Ui aanbakken knoflook toevoegen en even meebakken , kerrie, komijn en gemberwortel toevoegen. Dan koolraap en linzen erbij en even goed omroeren , met water of bouillon erbij 30 min laten stoven.
Let op: de linzen nemen veel water op, controleer daarom regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit, om aanbranden te voorkomen (Dit overkwam mij wel).